MIKÓFALVAI LABDARÚGÓ CLUB

MIKÓFALVAI LABDARÚGÓ CLUB

A Club vezetősége:

Elnök: Fónagy Gergely
Helyettes elnök: Kovács Péter 
Ügyvezető elnök: Kovács Tibor
Titkár: Kovács József
Tagok: Kovács Bertalan, Kovács Géza

A Club története:

A Clubot STELCZ ISTVÁN, a Komárom megyei Ács községből származó haladó gondolkodású, sportszerető kerékgyártó-bodnár mester alapította 1926-ban. A mester számos inast tanított, akikből azután egy csapatot verbuvált. Sajnos abból a csapatból már senki sem él. Az 1976-ban megtartott 50 éves jubileumi négyes tornán még hárman részt vettek. Kovács Gunár Ferenc, Kovács Gábor Bálint, Kelemen Kopott Gábor, könnyes szemekkel emlékeztek a régi szép időkre.
A háború miatt 1941-től, 1949-ig szünetelt labdarúgásunk. Az újra indításból DOBÓ SÁNDOR tanácselnök, és OBEDA plébános vette ki a részét. Azóta a foci jelenléte folyamatos községünkben. 
1983-ban megnyerük a járási I. oszályú bajnokságot, majd az osztályozót veretlenül teljesítve a megyei I. osztályba kerültünk. Sajnos az akkori követelmények anyagilag olyan terhet róttak ránk, amit nem tudtunk sokáig vállalni, és két éves szereplés után a 6. helyről kellett visszalépnünk. Ezután évekig a legalacsonyabb osztályban szerepeltünk.
Jelenlegi csapatunk alapjait 1993-ban raktuk le. Ezt követően a legalacsonyabb - körzeti II. - osztályban indultunk, amit három év után, 1996-ban megnyertünk. Ezzel jogot nyertünk a körzeti I osztályban való indulásra, ahol már ifjúsági csapatot is kellett indítani. Ezt az osztályt öt év után nőttük ki. Az első évben 8., majd 4. helyezés, ezt két bronz érem, és egy ezüst érem követte, végül pedig a bajnoki cím, aminek megszerzésével egyenes út vezetett a megyei II. osztályba, 2001-ben.Két év tapasztalatszerzés után a 2003/2004-es bajnoki szezonban bronz éremnek örülhettünk. 2006-ban a csapat nem tudta vállalni tovább a megnövekedett anyagi terhek miatt a megyei II. osztályt, így visszalépett a III. osztályba. Itt rögtön az első évben (2006/2007) bajnoki címet ünnepelhetett a csapat, majd a következő két szezonban mindkétszer a negyedik helyen zárt a csapat, épphogy lemaradva a dobogó legalsó fokáról. A most induló szezonban a csapat célja, hogy a szezon végén ismét a dobogóra álljon.
Csapatunk működését a Mikófalvai Önkormányzat és az NCA Észak-magyarorszégi Regionális Kollégiuma is támogatja.
A labdarúgó Clubról bővebb információk, az egyesület honlapján találhatóak ITT.