Pályázatok

ERFA

Kedvezményezett neve: Mikófalva Községi Önkormányzat
Projekt címe: A Mikófalvai Közösségi Ház épületének energetikai korszerűsítése
Projekt azonosítószám: TOP-3.2.1-16-HE1-2017-00004 Támogatási összeg: 14.600.000 Ft

A projekt megvalósításának szükségességét az önkormányzati épületek hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energia gazdálkodásának elérése indokolja. A fejlesztésnek köszönhetően nem csak az épület energetikai mutatói javulhatnak jelentősen, hanem a településkép megújításában, modernizálásában is előrelépés történhet.
A projekt célja a 100%-ban önkormányzati tulajdonban lévő épület energiahatékonyságot célzó felújításainak és fejlesztéseinek megvalósítása, melyek a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését szolgálják. Az épület valamennyi, a korszerűsítésben érintett külső határoló szerkezetének tervezett állapota úgy került meghatározásra, hogy megfeleljen a 7/2006 (V.24.) TNM rendelet hőátbocsátási tényezőkre vonatkozó költségoptimalizált követelményértékeinek.
A jelen pályázat tárgyát képező energetikai korszerűsítések/fejlesztések megfelelnek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) stratégiai céljainak, amelyek a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését szolgálják.

Fejlesztésben érintett önkormányzati épület energetikai korszerűsítése (Közösségi Ház):
- határoló szerkezetek hőszigetelések,
- nyílászárók cseréje,
- gépészet korszerűsítés,
- napelemes rendszer telepítése,
- projekt arányos akadálymentesítés