Regisztrációhoz kötött házhoz menő lomtalanítás 2024!

Regisztrációhoz kötött házhoz menő lomtalanítás 2024!

Jelen tájékoztatóban foglaltak kizárólag az NHSZ Miskolc Kft. (továbbiakban mint: Területi Szolgáltató) által, a szolgáltatási területén végzett lomtalanításra vonatkoznak.
A Területi Szolgáltató 2024. évtől a házhoz menő lomhulladék elszállítását előzetes regisztrációt követően, előre megadott időpontban évi egy alkalommal szállítja el ingyenesen lakossági ügyfeleitől.

MIKÓFALVA településen a lomtalanítás időpontja:
2024. május 27. (hétfő)

I. KI JOGOSULT A LOMTALANÍTÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE?

A lomtalanítást - az érvényes törvényi szabályozás értelmében - kizárólag az aktív hulladékszállítási közszolgáltatási szerződéssel rendelkező lakossági, társasházi ügyfelek vehetik igénybe. A jogosultság feltételeinek meglétét a közszolgáltató az igénylést követően ellenőrzi.
A gazdálkodó szervezetek, illetve költségvetési szervek a közterületi lomtalanításban részvételre, illetve a közszolgáltatás körébe tartozó házhoz menő lomtalanítás igénybevételére nem jogosultak, egyedi megrendelés alapján szükséges gondoskodniuk a lomhulladék elszállításról, kezelésről.

II. HOGYAN LEHET IGÉNYBE VENNI A SZOLGÁLTATÁST?

A regisztrációs időszak 2024. április 18. napjától 2024. május 24. napjáig tart.
Jelentkezni az alábbi módokon lehetséges:
• online: www.nhszmiskolc.hu weboldalon a Lomtalanítás igénylése fül alatt található elektronikus nyomtatvány kitöltésével;
• személyesen: ügyfélszolgálatunkon nyitvatartási időben (3527 Miskolc, Sajószigeti u. 31.).
• e-mailben: ugyfelszolgalat.miskolc@nhsz.hu címre a mellékelt regisztrációs lap beküldésével
• telefonon: lomtalanítási igénybejelentés nyitvatartási időben +36 37/999-615
A regisztrációhoz a személyes adatokon kívül szükséges a vevő (fizető) azonosító szám megadása, mely megtalálható az MOHU által minden negyedévben kiküldött számla 3. oldalának bal felső sarkában. (Amennyiben még nem rendelkezik vevőkóddal kérjük keresse fel az adatok egyeztetése céljából Ügyfélszolgálatunkat!)
A társasházak esetében a társasházkezelőnek/közös képviselőnek van lehetősége leadni a lakóközösség egészére vonatkozó lomtalanítási igényeket.
A határidő lejárta után további lomelszállítási igényeket nem tudunk rögzíteni, azonban országosan bármelyik hulladékudvar egész évben ingyenesen befogadja az odaszállított lomhulladékot lakossági ügyfelektől. Hulladékudvarokról bővebb információt a www.mohu.hu weboldalon találnak.

III. MILYEN TÍPUSÚ HULLADÉKOT LEHET KIHLYEZNI ÉS MILYEN FORMÁBAN?

A lomokat kizárólag a begyűjtést napján, reggel 6:00 óráig helyezzék ki az ingatlanok elé, jól látható helyre, a hulladéktároló edény szokásos helye mellé, a forgalmat nem akadályozva. Kérjük, hogy a nagyobb méretű lomokat, bútorokat lehetőleg szétszedve, darabokban készítsék elő a szállításra.

Mi kerülhet a lomok közé?
• Olyan háztartási hulladék, ami mérete miatt nem fér el a kukákba.
• Bútor, matrac, szőnyeg, bőrönd, edények, játék, nagy méretű sportszer vagy más használati tárgy (például gyermekfürdető).

Mi nem kerülhet a lomok közé?
• A háztartásban naponta képződő hulladék (kommunális).
• Szelektíven gyűjthető csomagolóanyag (papír, műanyag, fém hulladék),
• Elektromos és elektronikai hulladék.
• Építési hulladék, sitt, síküveg, szénpor, hamu, föld, zöldhulladék.
• Ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék.
• Veszélyes hulladék.
A begyűjtőjárat - adott utcában történő - elhaladását követően kihelyezett, illetve a lomtalanítás során a nem megfelelőség miatt el nem szállított hulladékok elszállíttatása, ártalmatlaníttatása az ingatlantulajdonos kötelessége és felelőssége.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a bejelentés nélkül történő hulladék közterületre történő kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül, szabálysértési eljárást von magával. A regisztráció nélkül kihelyezett lomhulladék nem kerül elszállításra!

NHSZ Miskolc Kft.

Fájlok: